WIJKVISIE

In en om de Grote Rietplas

Onze mooie wijk grenst samen de woonwijk De Rietlanden aan de Grote Rietplas. Rondom de Grote Rietplas is in 2018 een visie ontwikkeld samen met de gemeente Emmen en de wijkvereniging van De Rietlanden. Dit document is te vinden bij de downloads.

Watersport

Sinds 2021 is er een watersport-hotspot gesitueerd aan de oostzijde van de Grote Rietplas. 

Er zijn op dit moment drie verenigingen actief. Hieronder de links naar de desbetreffende verenigingen.

  • Drentse roeivereniging 34 | DRV34
  • Watersport Drenthe 
  • Reddingsbrigade Zuidoost-Drenthe

Voor trainingstijden en andere informatie omtrent lidmaatschap kunt u het beste de desbetreffende website raadplegen.

Hondenstrand

Aan de oostzijde van de Grote Rietplas is een omheind hondenstrand waar honden het hele jaar door los mogen rennen, zwemmen en ravotten.

Het hondenstrand ligt naast de kanobaan. Je betreedt het hondenstrand via een klaphek en het is geheel omheind zodat (tenzij je hond enorme Houdini talenten heeft) hij/zij niet kan ontsnappen. Dit losloopgebied is ongeveer 500x50 meter groot en grenst aan een zijde aan het water. Je kunt de auto parkeren op de parkeerplaats aan de Boerweg. 

Je moet hier dus niet naartoe gaan voor een lange wandeling, maar als je je hond wilt laten zwemmen of een dagje samen met je hond wilt zonnebaden is het top. Verder is er geen verkeer, geen paarden of mountainbikers, waardoor het een veilige en fijne plek is om met je hond te vertoeven.

Buiten het hondenstrand zijn honden natuurlijk welkom in het Woonparc Sandur. In de Algemene Plaatselijke Verordering (APV) van de gemeente Emmen staan een aantal afspraken waaraan hondeneigenaren zich moeten houden. 

Horeca

In de visie is onder andere ook gesproken over de wens voor een horecavoorziening bij de Grote Rietplas.  De Wijkvereniging Woonparc Sandur is groot voorstander van een horecavoorziening op bij de Grote Rietplas: “Vanuit de wijk hebben we meerdere enthousiaste reacties gehad. Een horecavoorziening is volgens ons van toegevoegde waarde voor de bewoners, bijvoorbeeld als het gaat om een stukje toezicht.” Op dit moment loopt de inschrijving nog.