Activiteiten voor en door bewoners:

Mannen, vrouwen en jongeren op dreef:

Toerfietsen

Ook de toerfietsers draaien hun ritjes. 

De groep verzamelt bij Willem Freeke aan Rhodonietdreef 28. De verwachte lengte van de tochten is ca 45 km. Zo nodig broodje en drinken meenemen.

Wilt u meefietsen, dan bij voorkeur even een mailtje zenden aan freek31@hotmail.com

U blijft dan op de hoogte van eventuele wijzigingen. Deelname is vrijblijvend.  Het is ontspannen toerfietsen, geen race-fietsen.

 


Fotoclub Sandur

 

De volgende bijeenkomst zal 21 januari om 20:00 uur zijn in het Parc centrum, en nieuwe leden zijn ook bij deze, van harte uitgenodigd om te komen.

We zitten in de zaal achter de Bistro (het stemzaaltje),  desnoods even vragen bij de receptie, of de bediening.

Ken je iemand die het leuk zou vinden om eens te kijken wat wij doen, voor deze persoon de beslissing wil nemen. Neem ze gerust mee.

Informatie kunnen ze ook inwinnen door een mailtje te sturen naar : fotoclubsandur@gmail.com .

Het onderwerp voor de volgende keer is Kerst- en Nieuwjaarsverlichting , zowel binnen als buitenshuis, waarbij Vuurwerk etc ook mee telt.

Maximaal mogen er 5 foto's ingestuurd worden richting mailadres van de fotoclub,

 

Er zijn in december diverse plekken waar lichtjes de sfeer bepalen, zoals in Wildlands, en in het centrum van Emmen, maar ook in het Parccentrum zelf.

Bij de Orchideeenhoeve in Luttelgeest hebben ze in de maand December op diverse avonden een Lichtroute, die ook de moeite waard is.

In Zwolle is weer het IJsbeeldenfestival met verlichting. En zo zijn er diverse andere leuke dingen op Internet te vinden om leuke foto's te maken.

Natuurlijk mag en kan het ook gewoon thuis van de kerstverlichting zijn. Geen moeilijk onderwerp lijkt mij, maar wel weer een uitdaging om het sfeerbeeld goed vast te leggen op de gevoelige plaat.

 

De Fotoclub Sandur is een enthousiaste groep leden van voornamelijk hobbyisten. Doelstelling van de Fotoclub Sandur is om met elkaar beter te leren fotograferen door middel van informele bijeenkomsten waarbij het plezier van fotograferen voorop staat.

Wij komen regelmatig bij elkaar op foto-club-avonden waarbij wij elkaars foto’s beoordelen die wij hebben gemaakt naar aanleiding van het thema dat wij hebben afgesproken. Daarnaast gaan wij op de avonden actief werken met fotografie met een specifiek onderwerp. Dit kan o.a. zijn: portret, stilleven, silhouet, zwart-wit, macro.

winterlandschap, boerderijdieren, bewegende beelden, sportfoto’s huisdieren, paddenstoelen, avond- nachtfoto’s etc.ec.

Ook kunnen wij in groepsverband foto uitstapjes maken met o.a. stadswandeling, natuurwandeling, evenementen.

Iedereen die zijn/haar fototechnieken wil verbeteren is van harte welkom. Als het niet lukt om een opdracht uit te voeren, dan is dat geen enkel probleem. Je hoeft geen andere of duurdere camera aan te schaffen om mee te kunnen doen, zelfs met een goed mobieltje kan je prima meedoen met de fotoclub !

Om onze kennis te vergroten en bij voldoende belangstelling willen wij proberen lezingen te organiseren door professionals en contacten onderhouden met andere fotoclubs in de regio.

De data voor 2020 : 21 jan, 18 febr, 17 maart. 21 april. en 19 mei. Noteer ze alvast in jullie Agenda.

We willen ook graag samen weer een keertje "op stap", om op locatie foto's te maken.

Mocht iemand iets leuks weten, neem het mee naar de clubavond.....

Begin volgend jaar gaan we met een ieder die mee wil, een uitstapje naar "wildlands"  doen.

Ook Het Veenpark staat op het verlanglijstje, net als het Smalspoormuseum, en de Orchideenhoeve.

Wil je wat werk van onze groep zien: Klik je hier.
 
Het mailadres is: fotoclubsandur@gmail.com
Dit e-mailadres kan worden gebruikt voor communicatie met de werkgroep en waar leden (binnen Parc Sandur) zich kunnen aanmelden.
 

Kanoën

Als het gunstig weer is, gaan we kanoën.

Het plan is om iedere woensdag, weer te beginnen voorjaar 2020, te gaan varen. Verzamelen om 10.45 u. bij Horeca De Kleine Rietplas.

Daar krijgen we een kop koffie aangeboden door de wijkvereniging. Van 11 tot 12 uur  kan er dan gevaren worden.

Voor mensen die niet ervaren zijn met kanoën of even hun geheugen willen opfrissen kan er een korte uitleg worden gegeven.

Omdat we liever niet willen dat mensen omgaan is een in- en uitstap instructie van belang. En wat te doen als je wel omslaat. Verder is het ook prettig als je wat techniek leert zodat je je kracht en energie optimaal kunt gebruiken.

Draag makkelijk zittende kleding en schoenen die tegen water kunnen. Brildragers kunnen ook nog een koordje aan hun bril vastmaken voor de zekerheid. Zorg voor voldoende bescherming tegen de zon en een flesje water. Eventueel nog wat extra droge kleding bij de horeca gelegenheid achterlaten in geval van nood.

Kom zo wie zo een kopje koffie drinken, ook als het weer niet zo bijzonder is. Er kan dan altijd nog gekeken worden of het opklaart en of het wel of niet door gaat.

U hoort nog van ons voor die tijd wat de eigen bijdrage voor het kanoën zal zijn.

Nieuwe kanovaarders kunnen zich aanmelden bij Willem Freeke. Even een mailtje sturen naar freek31@hotmail.com.

 

Een paar foto's voor de sfeerimpressie!